Forebyg angst hos hunde

Nytårsangst kan forebygges ved at træne hunden fra den er hvalp. Alle hunde kan hjælpes ved at træne og anvende naturlige feromoner (Dog Appeasing Pheromone) for at mindske deres angst og utryghed. Adaptil ligner tævens naturligt beroligende feromon og virker ved at fjerne eller forebygge frygt eller stressrelaterede reaktioner hos hvalpe og voksne hunde.

Katte bliver også bange

Feliway ligner hunkattens naturlige feromon mest muligt og virker ved at fjerne eller forebygge frygt eller stressrelaterede reaktioner hos killinger og katte.
Kattens adfærd kan forandres, når den udsættes for stressede situationer. Den kan begynde at strinte, kradse, få nedsat lyst til kontakt, leg og mad. Katte er meget sensitive overfor forandringer og kan reagere på f.eks. flytning, ommøblering, ankomst af nye personer eller dyr. I disse situationer hjælper Feliway katten til at genfinde sin naturlige balance.

24/7 Online booking

Ønsker du at bestille tid, har du mulighed for at bruge vores nye online tidsbestilling for standard udvalgte ydelser. Her behøver du ikke at vente til vi tager telefonen, og du kan bestille tid 24/7 udenfor vores åbningstid. Du kan også oprette bruger og ny klient.

ADAPTIL lydtrænings-CD

ADAPTIL lyddtrænings-CD´en kan bruges til at forberede hunden på de høje lyde og brag, som opstår ved nytårsfyrværkeri. Samtidig er der på CD´en et lydspor med regn- og tordenlyde, så hunden også kan tilvænnes disse lyde. Lydtræningen er bygget op af to dele og træningsperioden varer i to til fire uger afhængig af graden af hundens angst.Download CDen GRATIS HER (35mb) >

Andre muligheder for at forebygge nytårsangst kan være:

Adfærdstræning

Adfærdstræning går ud på, at man lærer hunden at opføre sig anderledes i den situation, hvor den bliver bange. Det er også vigtigt, at ejeren lærer at opføre sig på den rette måde over for hunden, når den er angst. Det er meget vigtigt, at hunden bliver ignoreret, når den er angst. Hvis hunden ynkes, når den viser angst, vil det forstærke problemet.

Desensibilisering

Desensibilisering kan gøres på forskellige måder, men en god måde er at supplere brugen af ADAPTIL med en lyd-CD, som indeholder optagelser af forskellige lyde af nytårsfyrværkeri. Desensibiliseringen påbegyndes ved, at man afspiller lydene for hunden ved meget lav styrke og i takt med, at den vænner sig til lydene, kan man langsomt øge lydstyrken. Desensibilisering tager normalt 1-3 mdr., og derfor er det meget vigtigt, at man starter i rigtig god tid inden nytår. Allerbedst er det at træne på et tidspunkt af året, hvor der ikke er stor chance for, at der affyres fyrværkeri.

Medicinsk behandling

Dette er en behandlingsform, som mange ejere er glade for, men det er ikke den optimale løsning for hunden. Ofte er hunden angst over flere dage/uger, men den bliver kun behandlet med angstdæmpende medicin i 1-2 dage. Angstdæmpende medicin over en længere periode kan ikke anbefales.

Thundershirt

En smart løsning mod angst hos hunde.
Thundershirt kan bruges i forbindelse med: Frygt for torden, Nytårsangst, Nervøsitet i forbindelse med dyrlægebesøg, Problemer med at hunden gør, Generelt træningsværktøj, Angst for støj og meget andet.

Share This